Solliciteren

Zoeken naar een nieuwe baan is niet voor iedereen even makkelijk. Het kan erg veel tijd in beslag nemen om tussen alle vacatures op internet net die ene geschikte baan te vinden die perfect bij je cv past. Voordat je gaat zoeken naar een speld in een hooiberg zul je je goed moeten oriënteren op de arbeidsmarkt. Zorg ervoor dat je weet wat je wilt in een nieuwe baan. Maak ook een persoonlijke profiel op papier. Zet voor jezelf je sterke punten, ambities, ervaringen, wensen en voorkeuren op een rijtje om een baan te vinden die daarbij aansluit.

Vacature zoeken

Het vinden van een vacature kan op vele manieren.

  • Vacaturebanken op internet, zoals cvenvacaturebank.nl
  • Advertenties in kranten
  • Social Media
  • Uitzendbureaus
  • Netwerken

Je kunt ook een open sollicitatiebrief sturen naar een bedrijf waar je graag zou willen werken. Mocht er op geen vacature zijn op dat moment, dan worden je cv en sollicitatiebrief meestal wel bewaard voor het geval er wel een vacature beschikbaar is. In dit geval heb je alvast een voorsprong. 

Solliciteren via een uitzendbureau

Solliciteren via een uitzendbureau verloopt niet heel anders dan solliciteren op een vacature via bijvoorbeeld een vacaturebank. Je schrijft je vooraf in bij een uitzendbureau die vervolgens voor jou gaat kijken of er een vacature beschikbaar is. Zodra er voor jou een vacature is, solliciteer je eerst bij het uitzendbureau en vervolgens bij de werkgever. 

Heb je een interessante vacature gevonden?

Dan zul je een sterke sollicitatiebrief moeten schrijven en een cv moeten opstellen of eventueel aanpassen. Lees hier hoe je een goede sollicitatiebrief schrijft en hoe je je cv kunt opstellen.